14 Nisan 2010 Çarşamba

Memleçeti cennete çevirduk, az sonra huriler geleyi

Efendum görinen işsuzluk olmiş % 21 (İdris uşağum, görinmeyen işsuzluk nedu diyecek olursan; bizum uşaklar baluği bile artuk 4 kişi birden tutayi. Birincisi oltayi tutayi, ikincisi oltaya yemi takayi, üçüncusi şinorkeliyle yemi yutacak baluğa refakat edeyi, dördüncusi da yemi yutmasi içun baluği ikna edeyi. Şimdi buğa bir da baluk pazarinda, yan yana limon, roka ve kivircuk satan 3 kişiyi daha ekle; etti 7 kişi.)
Ne deyiduk, görinen işsuzluk olmiş % 21, fakat bizum 15 vatluk ampule sorarsan, “Memleçeti cennete çevirduk, az sonra huriler geleyi.”
Netceğuk Hasan ne etsun, uşak zokayi yutmiş ve bu haberlere inanmiş tabi. Gerçi Netceğuk Hasan kimlere inanmadi ki… ‘Ak Günler’ diyen Ecevit’e, ‘Ben sizun babanuzim’ diyen Demirel’e, ‘İki anahtar vereceğum’ diyen Çiller’e… İnanma konusinda çok bonkördur…
Hasan tutturmiş, “Başbakan haklidur, herkes neşe içinde göbek atup, eğleneyi.”
Ula bu uşak eskiden akilliydi, buğa ne oldi, diye sordum sorişturdum. Meğer parasuzluktan Avni Aker Stadi’na giremeyimiş, sitadun yakinindaki bir evun çati katindan Tirabizonsipor maçini seyredeyimiş. Alanzinho’nun attuği bir golden sonra bizumki sevinurken tepe usti yere çakilmiş. O günden beri Tayyip’un politikalarini hakli bulmaya başlamiş.
Efendum, bu iletişum hokkabazlari, Türkiye’yi bir sinama filmi pilatosi gibi kullanmaktadur. Yönetmen, seyircinun kafasinda sori işareti yaratmamak içun, göstermek istemeduği yere kamerasini çevirmez. Dünyanun bütun hokkabazlari gibi bizum medya ve iletişum hokkabazlari da façasi çizilen yerleri değil, makyajli yerleri göstereyi.
Medya imani gevreyen milyonlarca çalişani (milyonlarca çalişamayani) ve onlarun dertlerini göstermeyince ne oliyi; bizum Netceğuk Hasan dünyanun her tarafini Sortie, Şamdan ve Suada zannedeyi.
Hasan’a göre herkes sabaha kadar gezup tozayi, eğleneyi… Herkes Başbakan'un kahvaltisina koşayi.
E hal böyle olinca hurilerun gelmesi da yakindur tabi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder