22 Mayıs 2010 Cumartesi

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 31

Amerikan type AKP ile Turkish tip CHP kapışması
CHP kurultayını seyrediyorum, karmaşa ve düzensizlik beni inanılmaz heyecanlandırıyor.
Hani iktidar partisinin görsel efektlerle bezenmiş Amerikan tarzı "kapital" destekli görkemli organizasyonlarına inat bir karşı duruşu hissettim.
Daha önce de dedim bu izdihama kanıp da, iktidar rüzgarına kapılan demokrat tayfasından değilim asla da olmam. Bu gibi fırtınalardan sonra, bir devrin, bir dönemin o güzel insanlarının nasıl heba olduğunun bilincinde olan bir Türkiye genciyim.
Ama şunu görüyorum Türkiye çok güçlü bir hesaplaşmanın arifesinde.
Mevzu AKP, CHP, MHP falan filan değil, hatta mevzu Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Baykal meselesi de değil.
Mesele, dayatma düzene, giydirilmek istenen biçimsiz kıyafetlere, ötekileştirmeye ön ayak olan tek parti iktidarlığının yerini, (kısmen fikirsel) çatışmaya ve hesaplaşmaya müsait bir arenaya bırakmasıdır.
Gelenekçi Önder Sav ve yenilikçi Gürsel Tekin'i her iki yanına oturtan, Rahşan Ecevit'i ve bir çok küskünü o salona toplama başarısını gösteren, protokole değil de gidip delegelerin yanına oturan, kravatsız çizgili spor gayet sade bir giyim tarzını seçen, kurultaya doğru torununun şans öpücüğü ile yolalan Kılıçdaroğlu'lu CHP uzun zaman sonra iktidara ben de adayım deme cesaretini göstermiştir.
Tüm bu saydıklarım CHP'yi iktidar yapar mı yapmaz mı bilemem.
Bu süreçten en büyük darbeyi artık güncel hiç bir söylemi kalmayan MHP alacaktır.
Arena iki büyük gladyatöre kalacaktır.
Bugüne kadar karşısında rakip olmayan AKP, kendi çalıp kendi oynuyordu. Oyun galiba biraz şenlenecek. Muhalefete düşmek AKP'yi kısmen kurtarabilir, ama iktidarda kalırsa şahsi fikrim ak koyun kara koyun ortaya çıkacak, birden sermaye etrafına toplanan kalabalık, buhar olup uçacaktır.
Son söz temelsiz her yapı, görkemine bakmayın elbet çöker.
İşte bu doğrultu da Amerikan type AKP ile Türkish tip CHP kapışması güzel olacak iyi seyirler.

1 yorum:

  1. "Amerikan type AKP ile Türkish tip CHP kapışması " ndan aklın , bilimin kazanmasını diliyorum. Uzun felsefe konularını kısacık mizah sözleriyle yorumlamanız müthiş. Daha çok, daha çok insana ulaşmalı bunlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil