1 Mayıs 2010 Cumartesi

Bir tane aşk bana, bir tane de askıya

İtalyanların adetiymiş; bir tane kendisi için kahve sipariş veren, parası olmayanları düşünerek bir tane de başkası için sipariş verirmiş. Bu uygulamaya da 'askıda kahve' denilirmiş.
Bunun askıda ekmek versiyonunu da duymuştum.
Yakın bir zamanda Küçükbakkalköy'de bir fırında gördüm ve bir tane askıda ekmek siparişi verdim. Ekmek kime gittiyse afiyet olsun.
Bunu türetip, çoğaltabiliriz. Askıda dondurma... Askıda bira, askıda sinema bileti...
En acısı da askıda aşk. Yaşayabileni var, yaşayamayanı... (Bu arada yaşadığı duygunun ne olduğunu bil-e-meyen kişi bile tanıdım.)
Bir tane aşk bana, bir tane de askıya...

3 yorum:

  1. aşk öyle bir duygu ki, insanın kalbi ile beyni arasındaki bağlantıyı koparabilen ve hiç düşünmeden insanların kendi canına kastetmesine bile neden olan. O tarifi imkansız duygu ile kalbinin her bir hücresi çepe çevre sarılan tüm insanoğullarına en az benim kadar sahip olma adına bol şans ve tabiki en güzel ve yüzü güldüren cinsinden tabiki... atılgan ve korkmaz

    YanıtlaSil
  2. bu arada mutlu yarınları AŞKla bekleyen, devrim ateşini yüreğindeki örse çekiç gibi yumruğunu vura vura çıkartacağı kıvılcımları ile ateşleyecek her bir neferin 1 Mayıs'ı kutlu, mutlu ve umut dolu olsun.

    YanıtlaSil
  3. bana askıdan bir aşk lütfen..

    YanıtlaSil