29 Nisan 2010 Perşembe

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 20

One minute gazı
İki haber var günün içinden birincisi Ntvmsnbc sayfasında "Hasta siempre Che Guavara" şarkısı ile ünlenen Fransız sanatçı Nathalie Cardone'nin "Başbakanınız beni çok etkiledi." sözü.
Diğeri ise CnnTurk sayfasından; Time dergisine göre dünyanın en etkili 100 lider kısmında Başbakan'ın 17. sırayı alması.
Cardone muhafazakar bir sanatçı falan değil, hatta sağlam sosyalist bir duruşu da var. Sadece Gazze konusunda Tayyip Erdoğan'ın takındığı tavra istinaden bu cümleyi sarfetmiş.
Birileri ona Başbakanı ve icraatlarını anlatsa, o çıkışın ne kadar popülist bir çıkış olduğunu belirtse heralde aynı ifadeyi kullanmazdı.
Kısacası başbakanın kendisi değil, yaptığı çıkış etkilemiş Cardone'yi...
Time gibi emperyalist borazanın Erdoğan'ı 17. göstermesi normal.
Sanırım Başbakan'ın icraatları tatmin etmenin gerisinde kaldı. Biraz gaz vermek, itelemek için o listeye konmuş. Kaldı ki 17. sırada, henüz birçok yalakanın düşündüğü gibi ülke olarak performansımıza acil ihtiyaçları yok.
Emperyalizmin Türkiye'den daha önemli öncelikleri var. Listenin ilk sırasındaki Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva var. Gösterdiği liberalist tavır ile IMF'yi ayakta tutmayı başaran Da Silva'dan daha fazla ve son derece acil neo liberal aktiviteler bekliyorlar, çaktınız mı köfteyi?

5 yorum:

  1. "Köfteyi çakıp" böyle yalın ve etkileyici anlatmak büyük ustalık. Kahvaltı ve sofra sanatçıları da "köfteyi çakabilse" öncülük görevini yapacaklar ama...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaş Atılgan Korkmaz,
    kişisel sayfalarınıza da baktım ama blogcu -blogger farkı nedeniyle mesaj yazmayı beceremedim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Ali Zafer Abi, çok teşekkür ederim blog sayfamı çok düzenli olarak kullandığım söylenemez. Sadece Değerli ustam Yılmaz Okumuş'un uygun görüp blogunda yayınladığı yazılarımı oraya topluyorum o kadar. Yazarlık konusunda katedilecek mesafemin fazlaca oluşu nedeni ile her yazdığımı yayınlamamın doğru olacağı kanısındayım. Beğeninize çok ama çok teşekkür ederim. Bu arada blogunuzu okudum çok güzel olduğunu belirtmek isterim. Görüşmek üzere yürek dolusu sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
  4. :) doğru olmayacağı...

    YanıtlaSil
  5. Okumaya değer....

    YanıtlaSil