22 Nisan 2010 Perşembe

Laz Marks Emice'ye saha kapatma cezası

140. maçını bitiren Laz Marks Emice sahalarda kalmaya devam ediyor. Geçen yıl büyük bir hezimetle yitirdiği Çorum maçının rövanşında oligarşinin kalesini gol yağmuruna tuttu ve dört yüze yakın seyirciyle yapılan maçta inanılmaz gollere imza attı.
Anadolu turnesi sırasında çeşitli engellemelere maruz kalan Laz Marks son olarak da İdil ve Cizre Kaymakamlarının keyfi engeline takıldı. Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde maçlarını yapan Laz Marks Emice bütün engellemelere rağmen maçlarına devam ediyor.
Kamuya ait olan salonları ve yerleri bütün vatandaşlar gibi bizler de kullanma hakkına sahibiz. Bu hakka rağmen İdil ve Cizre Kaymakamları Eğitim-Sen’li arkadaşlara salon tahsisi yapmamışlardır. Birçok kamu kuruluşuna ait salonlarda sahalara çıkan Laz Marks’a İdil ve Cizre Kaymakamı “oyunun politik olması gerekçesiyle, Milli Eğitim Müdürlüklerine ait okul salonlarını veremeyeceklerini” belirtmişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletimize ait il ve ilçelerin milli eğitim müdürlükleri salonlarında bu oyun oynanmaktadır. Bu akşam (22 Nisan) Amasya Lisesi salonunda Laz Marks oynanacaktır. Halk Eğitim Merkezleri ve okul tiyatro salonlarında çokça tekrarlanan oyunumuz politik bir stund-up’tır. Bunu kimse inkar etmiyor.
Demokrasi ve insan haklarından dem vuranlar, yeni bir anayasa ile ülkemizi “adelet”li bir ülke haline getirmeyi düşünenlerin adaleti budur. İdil ve Cizre de biz sadece okulların salonların tahsisini istedik. Okul öğrencilerine oyunumuzu oynamak gibi bir tasarrufumuz yoktur. Bu nedenle salon tahsisi zaten zorunludur. T.C vatandaşı olarak bu bizim en yasal hakkımızdır bundan da taviz vermeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz.
Bu konuda düşüncelerine başvurduğumuz Laz Marks Emice şunları söyledi; “Paçi uşaklar ha bu adaleti, kalkınmasi çendinden menkul olan hüçümetun yeni bir eziyetiylan karşu karşuyayiz. Benum maçlarumi her şekilde encellemeye çalışiler ama güçleri yetmeyecek. Soluğumuzun yettuği yere kadar habu maçlari götüreceğuk. Ula paçilar uşaklar, siz da oturduğunuz yerlerdan tepkisuz kalmayun da. En azundan şu İdil ve Cizre Kaymakamlarina bir faks, bir e-mail, ne bileyim bir telefonlan tepkinuzi verun da. Haçan tepkisuz kalursanuz sıra size da celur. Uiy, daha ne duraysunuz? Başlayun hemen tepkilarunuzi vermağa da... Şunu da bilmenuzu isterum çi gerekursa ha bu maçlari İdil ve Cizre de Kaymakamluk binalarinun öninde yapacağuk. Sayin Kaymakam dahil bütun yekilileri maçlarumuza bekleyiruk”
Anadolu Turnesine devam eden Laz Marks ekibine destek olmak isteyenlerin tepkilerini göstermeleri yeterlidir.
İdil Kaymakamlığı; 0(486) 551 20 01, Fax: 0 486 551 30 14, bilgi@idil.gov.tr
Cizre Kaymakamlığı;Tel: 0 486 616 17 41, Fax: 0 486 616 16 80,info@cizre.gov.tr
Laz Marks / Politik stand-up
Yazan: Yılmaz OKUMUŞ
Oynayan: Haldun AÇIKSÖZLÜ
Desen: Tuncay AKGÜN
Genel Koordinatör: Alper KÜÇÜKDEVLET
0212 254 89 30- 0554 738 36 90
kucukdevletalper@gmail.com
www.leman.com.tr
www.cansenligi.org

3 yorum:

  1. Sevgili Laz Marks; her alanda, yurdun heryerinde, hangi durumda olursak olalim bodoslama devam edecegiz. Palamari cozduk zaten. Her 2 kaymakamligi da tel. aradim. Idi kaymakamliginda konustugum gorevli bu yasaklamayla ilgili bilgisinin olmadigini(ben de durumu anlattim tabi ki) ama durumu arastirip kaymakamliga iletecegini soyledi. Nazikti, tepkiyi dinliyordu ve insanca bir yaklasim icindeydi. Burokrasi kademesine tirmanmamis ya da tirmandirilmamis halden anlayan emekci izlenimi birakti bende.

    Cizre kaymakamligina gelince. Yazi islerinden bir sopa yutmus burokratla konustum.Ne desem? Tepkimi faxla degerlendirilecegini soyledi ve bana "sen bana bir isim veriyorsun ama belki baskasinin ismiyle konusuyorsun" diyerek kendi yuzunu gosterdi. "beni niye arastiriyorsunuz ki, sorun bu engellemeyi arastirmanizda ve tepkimi, kinama mesajimi kaymakamliga Ya da kaymakama iletmenizdedir dedim. Yazik birini anlayamayan ve insani okuyamayana...Ve " kaymakama tepki veremem, ben haddimi bilerim" diye zirvalayip konuyu kapatmaya calisti. Ben de "ben kaymakaminizi tanimam, bayan mi, erkek mi, kimdir kimlerdendir bilmem, "Bu engellemeyle ilgili tepkimi kaymakamliga ya da kaymakaminiza iletin dedim. Dedim dedim de, yuzume tel. kapatti.

    Uyutamazsiniz beni, yatmam yataga. Daha televizyonlarinizi bozacagim, vazonuzu kiracagim, odalarinizi faxla dolduracagim. Telefonlarinizi caldirip uyutmayacagim sizi...

    A. Murat Gur

    YanıtlaSil
  2. Murat kardaşum, taktiğumuz bellidur; topli hücum topli müdafa... Ne edersak birlukte edeceğuk...

    YanıtlaSil
  3. Undeniably imagine that that you said. Your favorite justification appeared
    to be on the net the easiest factor to take note of.
    I say to you, I certainly get irked while folks think about concerns that they plainly don't realize about. You controlled to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing without having side-effects , other people can take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

    My weblog - smart circle directv international

    YanıtlaSil